regio UE GR MDRAP Tasnad fonduri_ue
Search

Termálstrand

A városközponttól 2 km-re elhelyezkedő Termálstrand a Tasnádi Turisztikai Központ fő turisztikai létesítménye, amely évente több tízezer turistát vonz, akik nagyrészt Szatmár és más környező megyékből (Beszterce, Kolozs, Máramaros, Szilágy) látogatnak ide, ugyanakkor az ország többi részéről és a külföldről érkezők is meglátogatják és értékelik.

A termálstrand a turisztikai gyógyfürdők és szórakozóhelyek kategóriájába tartozik, az egyedi tulajdonságokkal rendelkező termálvíznek köszönhetően, amely egy ásvány- és termálvíz lelőhelyről származik, 1354 m mélységből tör fel és 70 C°-os.

A víz fizikai és kémiai adottságai külső kúrára ajánlottak a következő bántalmakra: degeneratív reumatikus bántalmak, izületközeli reumatikus bántalmak, krónikus perifériás idegrendszeri betegségek, krónikus nőgyógyászati betegségek (kivéve gyulladásos tünetek), poszt-traumatikus betegségek, valamint társult betegségek (szakmai, endokrin, anyagcsere betegségek), vagy egyszerűen szórakozásra, a kúra és a levegő és napfény ötvözése által.

Ma a termálstrand egy körülbelül 5 hektáros területen fekszik és a következő létesítményekkel rendelkezik:

  •  4 felnőtt medence és egy gyerekmedence, valamennyi 35 Celsius fok feletti termálvízzel feltöltve, évente körülbelül 150 napon keresztül, és egy hideg vizes medence. Az október-április közötti időszakban a „Téli Pavilon” melletti medence (zuhanyzókkal, öltözőkkel és szaunával ellátva) is működik, hogy a turisták az egész év folyamán kihasználhassák a termálvíznek a gyógyító hatását. A medencék összfelszíne körülbelül 2050 négyzetméter;
  • sátorozásra és kempingezésre kialakított hely. Ezen a területen belül a turisták hozzáférnek a melegvizes zohanyzókhoz, mosdókhoz, sütőhelyekhez és filagóriához, és lehetőségük van csatlakozni az elektromos hálózathoz;
  • játszótér;
  • sportpályák: műburkolatos multifunkcionális terület éjjeli kivilágítással, műburkolatos fotball- és teniszpálya, fotballpálya és homokos röplabdapálya;
  • 40 férőhelyes konferenciaterem;
  • parkolók;
  • teraszok és éttermek a strand területén.

Ezek mellett a szolgáltatások mellett a termálstrand közelében számos szálláshely található (szállodák, motelek, panziók), fedett medencék, gyógykezelési lehetőségek, éttermek, pizzériák, gyorséttermek, élelmiszerboltok, élelmiszerpiac, bazárok, emléktárgy boltok, fedett medencék, bankautomaták.

Nyitva tartás:

• a május – szeptember közötti időszakban a strand naponta 08-22 óra között tart nyitva;
• az október – április közötti időszakban a „Téli Pavilon” melletti medence hétfőtől vasárnapig tart nyitva, 10-20 óra között, a szerdai nap kivételével, amikor a medence zárva van.

A Tasnádi Termálstrand árlistája a 2017. évre:

Sor-szám Leírás Díjak lejben
1 Felnőtt belépőjegy (lej/személy) 15
2 Gyermek*, diák*, egyetemi hallgató* és nyudíjas jegy (lej/személy) 10
3 A strandon belüli parkolás ára (lej/személygépkocsi/nap) 0
4 A strandon kívüli parkolóban való parkolás ára (lej/ személygépkocsi /nap) 3
5 Jármű (kivéve személygépkocsi) parkolásának ára a strandon belül (lej/jármű/nap) 15
6

Terület lefoglalásának árai:

- sátorhely (lej/m2/nap)

- utánfutó, haszonjármű, kisbusz (lej/m2/nap)

 

3,5

5

7 A szabadidőnek szánt tér lefoglalása (lej/m2/nap) 1,25
8 Szaunadíj 5
9 Napozóágy használati díj 5
10 Multifunkcionális sportpályának lefoglalási díja (lej/személy/óra)

8 (nappal)

12 (éjjel)

*Árvaházakból és hasonló intézmenyekből jövő gyermekeknek, diákoknak és egyetemi hallgatóknak a belépés ingyenes.

 GPS: 47.472967 N, 22.567493 E