regio UE GR MDRAP Tasnad fonduri_ue
Search

A polgármester köszöntő beszéde

Mint ahogy mindannyiunknak van egy történetünk, minden hely olyan múlttal rendelkezik, amely üzen valamit, és mindegyikünk története újjáélesztésének keretévé válhat.

Tasnád város nagyon hosszú ideig tartó fejlődésen ment keresztül, amely a kőkorszakban kezdődött, és napjainkig tart. A város múltját, időbeni létezését és fejlesztését kutatva, Tasnádnak az első írásos említése 1021-ből való „Nicolaus Mester, Tasnadi plebanus”-tól.

February 2020
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

A település 1968-ban kapta meg a városi címet, ma pedig 8.631 lakosa van, és népesedési szempontból Szatmár megye negyedik legnagyobb városa.

Tasnádot mégis különálló városként tartják számon: a felemelő csend, amit kínál, a megszokott városi nyüzsgéstől védett. Az övezetet diszkréten erdők fedik, amelyek a meleg nyarak idején igazi hűvös oázisokká, ősszel pedig a természet színeinek a kiállításává válnak; és hogy a mesebeli táj teljes legyen, a Tasnádi város körüli vidéket a geotermális fürdők és gyógyító erejű vizei teszik híressé, amelyeknek köszönhetően településünk neves üdülőhellyé vált.

Mivel minden mesebeli tájnak van egy kastélya is, a vidék antropikus turisztikai forrásai tanúként állnak, és elmesélhetik országunknak, Erdély egy olyan részének viharos történelmét, ahol évszázadokon át együtt éltek románok, magyarok és németek, ami figyelemre méltó sokszínűséget és olyan kulturális gazdagságot eredményezett, amire büszkék lehetünk.

Mi tartja életben ezt a mesés vidéket? A város lakói, a tasnádiak természetesen, akik mindenből a legjobbat nyújtják a látogatóknak, akik ily módon nyomban a vendégeinkké és barátainkká válnak. A turizmus iránti szenvedélyünk, a változatos és nyugodt környezet iránti tiszteletünk, és ugyanakkor az életmódunk folytán bízunk benne, hogy azok, akik városunk környékén pillanatokat és emlékeket gyűjteni szándékoznak, csodálatos utazásról írnak majd történetet!

A projekt törvényes képviselője