regio UE GR MDRAP Tasnad fonduri_ue
Search

Cuvant de bun venit

Așa cum fiecare dintre noi avem câte o poveste, tot așa și fiecare loc are un trecut, transmite o stare și poate deveni un cadru ce însufletește povestea fiecăruia dintre noi.

Orașul Tășnad poartă bagajul unei evoluții îndelungate ce începe încă din neolitic și până în zilele noastre. Învestigând trecutul, existența în timp și dezvoltarea orașului, prima consemnare documentară despre Tășnad este făcută în anul 1021, de către "Nicolaus Mester Tasnadi pleban

Octobrie 2020
L M M J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Localitatea a primit statutul de oraș în anul 1968, iar în prezent are o populație de 8.631 de locuitori, fiind al patrulea centru urban al județului Satu Mare din punct de vedere demografic.

Totuși, Tășnadul este considerat ca fiind un oraș aparte: prin liniștea înălțătoare ce o oferă este ferit de agitația cotidiană specifică unui oraș obișnuit. Zona este împânzită discret de păduri, care pe timpul verilor călduroase devin adevărate oaze de răcoare, iar toamna adevărate expoziții de culoare a naturii; iar ca tărâmul de poveste să fie complet, zona oraşului Tăşnad este renumită pentru apele geo-termale, ape cu puteri vindecătoare, datorită cărora așezarea noastră, a devenit o stațiune turistică cu renume.

Și pentru că orice tărâm de poveste are și un castel, resursele turistice antropice ale zonei noastre sunt martore și vin să spună o parte din povestea istoriei tumultuoase a țării noastre, a unei provincii din Transilvania în care au coabitatat secular românii,maghiarii, germanii, fapt ce a condus la o diversitate remarcabilă și o bogăție culturală cu care putem să ne mândrim. Vestigiile istorice, edificiile religioase, obiectivele culturale, monumentele invită călătorii să retrăiască trecutul acestei zone.

Și ce păstrează viu acest tărâm de poveste? Bineînțeles, locuitorii acestui oraș, tășnădenii, care știu să ofere vizitatorilor tot ce au mai bun, astfel încât aceştia devin instant oaspeții și prietenii noștri. Pasiunea noastră pentru turism, respectul pentru un mediu liniștit și divers în același timp, sentimentele și modul nostru de viață ne dau încredere că cei care vor alege să colecționeze clipe și amintiri de pe tărâmul orașului nostru, vor scrie o poveste de călătorie minunată!

Reprezentantul legal al proiectului